Over Jan Scholt

Scholt Group is een investeringsbedrijf, opgericht en geleid door Dhr. Jan C. Scholt. Jan is als ondernemer succesvol oprichter geweest van organisaties binnen diverse sectoren. Zijn ervaring als CEO loopt hiermee in de dubbele cijfers. 

In de jaren ’80 en ’90 transformeerde hij Pulsarr Industrial Research BV van een kleine organisatie in beeldherkenning naar een wereldwijd marktleider binnen de wereld van optische sorteermachines in de voedingsmiddelen industrie. Pulsarr werd in 1996 verkocht aan Amerikaanse investeringsmaatschappij ARC Capital, een jaar later werd opnieuw verkocht aan Barco Belgium. 

De privatisering van de Nederlandse energiemarkt in 2005 betekende de oprichting van Scholt Energy Control BV (SEC), een B2B energieleverancier voor de grootzakelijke markt. SEC groeide uit tot één van de succesvolste nieuwe spelers op de internationale energiemarkt, met vestigingen in Nederland, België en Duitsland en een jaaromzet van € 250 miljoen. 

Naast de levering van energie werd steeds meer belang gehecht aan de verduurzaming van het energienet, Scholt Energy Services (SES) werd opgericht in 2015 en levert oplossingen gericht op energieverbruik en de opwekking van energie. In 2016 kreeg SES nationale bekendheid door V-Storage, een joint venture met VDL Groep. V-storage introduceerde energieopslag middels batterijsystemen op de Nederlandse markt en heeft hierin momenteel nog altijd een leidende positie. 

Op 7 oktober 2016 werd een meerderheidsbelang verkocht aan Waterland Private Equity. Jan bezit op dit moment nog altijd een minderheidsbelang.